29.08.2016

Yalova Şehidini Dualarla Uğurladı

Yalova Şehidini Dualarla Uğurladı.

27. Ağustosta Şırnak ili Cizre ilçesinde Polis merkezine yapılan menfur bombalı saldırıda şehit olan Abdulhamit Kaya için 28.08.2016 tarihinde öğle namazına müteakiben Yalova Merkez Camiinde kılınan cenaze namazı ve dualarla şehidimiz defnedildi. Cenaz namazını kıldıran İl Müftü Vekili Kahraman Yaman, şehitlerin Allah indinde bir hayat içinde olduklarını, öldükten sonra ancak şehitlerin dirilerek dünyaya gelip tekrar şehit olmayı temenni ettiklerini ayet ve hadislerle açıkladı. Ülkemize hain emellerin zarar veremeyeceği, milletimizle birlikte bozgunculara fırsat verilmeyeceğini dile getirdi.Cenaze namazına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Milletvekilleri Fikri Demirel ve Muharrem İnce, Garnizon Komutanımız, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, İlçe Kaymakamları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının müdürleri, İlçe Belediye başkanları,Yalova Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve çok sayıda vatandaşlarımız katıldılar.

Yalova şehitliğinde yapılan proğramda ise, Yalova Merkez ve Çiftlikköy ilçesinde görev yapan Din Görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftülüğümüzden yapılan dua ile şehidimiz cennet bahçesi olması ümidiyle makamına uğurlandı.

Şehit Abdulhamit Kaya, Cizre şehitleri ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, şehitlerin anne baba, eşleri ve çocuklarına sabrı cemil niyaz eder, tüm milletimizin başı sağolsun, şehitlerin makamları cennet olsun. Amin.