22.09.2016

T.C.
YALOVA VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı     :40863160-250/                                                                                                             22/09/2016

Konu  : Geçici Öğretici Sınav İlanı

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ KUR’AN KURSU GEÇİCİ ÖĞRETİCİ ALIMI   SINAV DUYURUSU

2016 – 2017 Eğitim-öğretim dönemi içerisinde İlimiz ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an Kurslarında ihtiyaç olduğu takdirde değerlendirilmek üzere İl Müftülüğümüzde aşağıda belirtilen şartlara göre yarışma sınavı ile Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi seçimi yapılacaktır.

( İ M Z A )

Kahraman YAMAN

İl Müftü V.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun Değişik 48. maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak,
  2.  Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
  3.  İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,
  4.  Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
  5. Sabıka Kaydı bulunmamak, (Kamu için)
  6. 2014 yılı KPSS (DHBT)’den 60 puan ve üzeri almış olmak, 60 ve üzeri puan alan yeterli sayıda müracaatçı bulunmadığı takdirde KPSS (DHBT)’ye girmiş olmak

BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ VE DİĞER HUSUSLAR:

1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar en geç 12/10/2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar dilekçe,  KPSS (DHBT) sonuç belgesi ve Diploma ile İl Müftülüğüne müracaat edeceklerdir. Adaylar hangi ilçede görev alacaklarsa dilekçelerinde görev alacağı ilçeyi belirtecektir.
  2. Sınav, 13/10/2016 Perşembe günü saat 08.30’ da İl Müftülüğünde yapılacaktır. Sınavda başarılı olanların listesi İlimiz Müftülüğü “yalova.diyanet.gov.tr” internet adresi “Duyurular” bölümünde ilan edilecektir.
  3. Her aday müracaat etmiş olduğu ilçeye göre sınava katılacak olup başarı sıralaması müracaat etmiş olduğu ilçeye göre belirlenecektir.
  4. Görevlendirmeler, sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde KPSS (DHBT) puanı yüksek olan tercih edilecektir.
  5. Sınav ve görevlendirme süresince İl Müftülüğümüz internet sitesinde yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

YALOVA MÜFTÜLÜĞÜ