22.05.2017

T.C.
YALOVA VALİLİĞİ
İL MÜFTÜLÜĞÜ

Sayı :33155324-250/                                                                                        22/05/2017
Konu : Geçici Öğretici Sınav İlanı

YAZ KUR’AN KURSU GEÇİCİ ÖĞRETİCİ ALIMI SINAV DUYURUSU

İlgi:      a) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.
            b) Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.
       c) Diyanet İşleri Başkanlığının 18/05/2017 tarihli ve 94013213-900-E.35458 sayılı yazısı.

2017 yılı Yaz Kur’an Kursu dönemi içerisinde İlimiz ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an Kurslarında ihtiyaç olduğu takdirde değerlendirilmek üzere İl Müftülüğümüzde aşağıda belirtilen şartlara göre yarışma sınavı ile Geçici Yaz Kur’an Kursu Öğreticisi seçimi yapılacaktır.

( İ M Z A )
                                                                                                    M.Baki BİLGİLİ
                                                                                                     İl Müftü V.

A- BAŞVURU ŞARTLARI:

• Geçici öğretici sözlü sınavına katılabilmek için müracaat edeceklerin;
• İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olması
İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olması.
1. Yaz Kur’an kurslarında geçici öğreticilik yapmaya mani bir engeli bulunmaması.
• 2016- yılı KPSS, Din Hizmetleri Alan Bilgisi  (DHBT) sınavına girmiş olması ve en az 60 (Atmış) ve üzeri puanı almış olması gerekmektedir.
• Sınav başvurusu İl veya İlçelerden hangisinde görev alınacağı belirtilerek dilekçe ile İl müftülüğüne bizzat yapılacaktır. Belirtilen İl/İlçe haricinde görevlendirme yapılmayacaktır.

B- BAŞVURU TARİHİ:

• Müracaatlar 22/05/2017 Pazartesi günü başlayıp 05/06/2017 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir.
• Müracaatlar, dilekçe ile İl Müftülüğüne şahsen yapılacaktır.

C- SÖZLÜ SINAV:

• Müracaat edenlerin tamamı sözlü sınava çağrılacaktır. (şartları tutanlar)
• Sınav, İl Müftülüğümüzde 07/06/2017 Çarşamba günü saat  09,00 da başlayacaktır.
• Fotoğraflı kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı. Ehliyet) yanında olmayanlar sınava alınmayacaktır.
• Sınav Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler konularından yapılacaktır.

D- BAŞARI LİSTESİ:

• İl Müftülüğü Sınav Kurulunca Yapılacak Mülakat Sınavı neticesinde puanı en yüksek olandan başlamak üzere sıralama yapılacaktır.
• Mülakat (Sözlü) sınavı başarı puanlarının eşit olması halinde 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi  (DHBT) sınavı puanı fazla olana, bu puanında aynı olması durumunda doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.
• Müftülükçe oluşturulan başarı listeleri İlimiz Müftülüğü www.yalova@diyanet.gov.tr sayfasından ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

E-GÖREVLENDİRME VE DİĞER HUSUSLAR:

• Görevlendirmeler İl Müftülüğünce yapılan sınav sonucunda oluşturulan listesindeki başarı sıralamasına göre yapılacaktır.
• Kişilerin dilekçelerinde görev almak üzere belirtmiş oldukları Müftülüğe göre oluşturulan başarı listesindeki en yüksek puanı olandan başlamak üzere ilgili Müftülüğün ihtiyacına göre sıra takip edilerek kendilerine sorulmak suretiyle görev almak istediği müftülükçe görev yeri belirlenecektir.
• Görev yeri belirlemesi yapılırken sıradaki görev yerini kabul etmeyenlerin isimleri liste sonuna kaydırılacaktır.
• Listedekilerin görevlendirilmesi bittikten sonra tekrar sırası gelince görevlendirilebilecektir.
• Yaz Kur’an kursunda Geçici Öğretici olarak görevlendirilenler 2009/15215 sayılı Bakanlar Kurulu kararına göre ek ders karşılığı ve 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaktır.
• Müftülüğümüz Web sitesinden bu ilana ait yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır.
• --! 2016-2017 eğitim öğretim dönemi başında İl müftülüğünce yapılan sınava giren ve herhangi bir kuran kursunda görevlendirilmiş olanlar yeni bir sınava tabi tutulmadan ihtiyaç duyulan herhangi bir Kur’an Kursunda istekleri halinde yaz dönemi görevlendirilebileceklerdir.
• --! 2016-2017 eğitim öğretim dönemi başında İl müftülüğünce yapılan sınava giren ve herhangi bir kuran kursunda görevlendirilmemiş olanlar yaz kurslarında görev almak istedikleri takdirde bu sınava başvuracaklardır.
• --! Görevlendirmeler 2016-2017 yılında görevlendirilenler bittikten sonra bu sene sınava girip başarılı olanlar ihtiyaç duyulduğu takdirde sınav başarı listesine göre görevlendirileceklerdir.
• Sınav ve görevlendirme süresince İl Müftülüğümüz internet sitesinde yapılacak tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

E- MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER:

• Dilekçe ile şahsen yapılacaktır.
Not:
1- Gerekli belgeler:  1-Diploma Aslı ve Fotokopisi,  2-2016- yılı KPSS, Din Hizmetleri Alan Bilgisi  (DHBT), 3- Nüfus Cüzdan Fotokopisi, 4- Adli Sicil (görevlendirme yapılacağı zaman talep edilecektir.)
2- Başvuru şartlarını taşımayanlar sınavdan yüksek puan almış olsa dahi görevlendirilme yapılamayacaktır.
İlanen duyurulur.

YALOVA MÜFTÜLÜĞÜ

T.C.KİMLİK NO :
ADI VE SOYADI :
DOĞUM YERİ VE TARİHİ :
MEZUNİYETİ :
2016 YILI KPSSP-122 PUANI :
2016 YILI KPSSP-123 PUANI :
2016 YILI KPSSP-124 PUANI
ÖZÜ : Yaz Kur’an Kursu Geçici Öğretici
Görevlendirmesi
MÜFTÜLÜK MAKANINA
                                                     YALOVA

Yalova  Müftülüğünün  “Yaz Kur’an Kursu Geçici Öğretici Sınav Duyurusunu” okudum.

2017 yılı Yaz Kur’an Kurslarında ………………….………………..Müftülüğüne bağlı açılan
kurslarda ihtiyaç olması durumunda geçici öğretici olarak görevlendirilmek üzere sınava katılmak istiyorum. Görevlendirmem ile ilgili olarak herhangi bir sağlık sorunum yoktur.
Bilgilerinize arz ederim.

Adı Soyadı