31.05.2017

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI

Cenabı Allah’ın lütfuyla, bu seneki Ramazan Ayına kavuşmuş bulunuyoruz. Bizlere bu günleri gösteren Yüce Mevla’mıza sonsuz hamdü senalar olsun. Bugün sizlere müftülüğümüzün Ramazan programları ile ilgili bazı bilgiler sunmak istiyorum.

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayının teması, “ ÜZERİNDE HER CANIN HAKKI VAR, BU RAMAZAN VE HER ZAMAN” olarak belirlenmiştir. Biz de Ramazan Ayı boyunca bu ana konu etrafında, Allah hakkından kul hakkına, hayvanların ve tabiatın haklarına kadar pek çok konuyu va’zlarda ve hutbelerde işlemeye çalışacağız.

Yalova Merkez Camiinde öğleden önce ve teravihten önce olmak üzere her gün va’z programı uygulanacaktır. Ayrıca müftü yardımcıları, vaiz ve vaize hanımların da katılımıyla, irşad programları biraz daha canlı hale getirilecek ve ulaşılmayan cami bırakılmayacaktır.

Camilerimizin tamamında ve Kur’an Kurslarımızda mukabele şeklinde Kuran okumaları devam etmektedir. Genellikle Kadir Gecesinde bitirilip, hatim duaları yapılmaktadır. Bu sene de aynı usul takip edilecektir.

Hacı Kemal Fidan Camiinde yıllardır devam eden HATİMLE TERAVİH uygulaması, bu sene 20 hafızın katılımıyla daha canlı hale getirilerek devam etmektedir.

Kadir Gecesi Merkez Camiinde mevlidi şerif okunacak, va’z ve dua yapılacaktır. Teravihten sonra arzu edenlerle birlikte TESBİH NAMAZI  kılınacak ve aynı cami sabaha kadar açık tutulacaktır.

Ramazanın son 10 gününde itikâfa girmek isteyenler, gerekli işlemler tamamlandıktan sonra Hacı Kemal Fidan Camiinden yararlanabileceklerdir.

İl ve İlçe Müftülüklerimizin aldığı tedbirler sayesinde, Ramazanda hocasız cami bırakılmamıştır.

08. Haziran 2017 günü akşamı öğretmenevinde, il protokolü ve ilçe müftülerimiz başta olmak üzere, toplumun değişik katmanlarını bir araya getirmeyi düşündüğümüz, İFTAR SOFRASI programını gerçekleştireceğiz.

İdrakiyle şeref duyduğumuz mübarek Ramazan Ayının ailemize, şehrimize ve ülkemize hayır ve bereketler getirmesini ve huzur içinde tamamlamayı nasip etmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Turgut AÇARİ

İl Müftüsü