04.05.2020

DİN GÖREVLİLERİMİZ ZORLU SÜREÇTE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA

Çınarcık Müftülüğü Din Görevlilerimiz şimdiye kadar görevini en güzel şekilde ifa etmiş bugün de bu zor süreçte Kaymakamlığımız Koordinesinde Devletin ve Vatandaşın yanında  görevini en güzel şekliyle ifa etmeye devam etmektedir.

• 15 Görevlimiz yaşlı vatandaşlarımızın banka vb işlemlerini gerçekleştirmek,
  • 4 Görevlimiz Kaymakamlık Vefa Destek Ve İletişim Merkezinde, 7/24 hizmet ederek
  • 2 Vaizimiz Vefa Destek Grubundan iletişim numaraları alınan 65 üstü vatandaşlarımızın tespit, ihtiyaç belirleme ve çözüme kavuşturma, manevi destek hususunda
  • Resmi bir görev beklemeden ilk günden beri tüm Görevlilerimiz görev mahallindeki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere olayın ciddiyetiyle hareket ederek sahada görev ifa etmektedirler.

Bu bağlamda

• TDV Çınarcık Şubesi olarak 7300 Tl Tutarında, Nakdi ve Gıda Kolisi yardımı yapılmış, 71 aileye ulaştırılmış,
  • Her bir Hocamız en az 20 kişiyi arayarak 1000 civarında aileye ulaşmış ve ihtiyaçları sorularak manevi destekte bulunmuş,
  • Hocalarımız tarafından Whatsapp grupları kurularak iletişim devam ettirilmiş,
  • Bazı yerlerde Günlük 10 aileye yemek temin edilmeye devam edilmiş,
  • Maaş, Fatura vb ödemeler yapılmış, ilaç, market, pazar alış verişi sağlanmış ve böylece yaklaşık 550 aileye yardım edilmiş,
  • Din Görevlilerimiz Eldiven, Maske, Dezenfektan, gıda kolisi vb cemaatini organize ederek 120 aileye dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
  • Bugüne Kadar Çınarcık Müftülüğü Din Görevlilerimizle Birlikte Yaklaşık 2500 üzerinde Aileye Ulaşmış Bulunuyoruz.