04.05.2020

YALOVA MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZAN AYI SOSYAL MEDYA VAAZ İRŞAD PROGRAMI KAPSAMINDA İLÇE MÜFTÜMÜZ İDRİS YAVUZYİĞİT "SOSYAL MEDYADA MÜSLÜMANIZ" KONULU SOHBET GERÇEKLEŞTİRDİ

Yalova Müftülüğü Facebook hesabı üzerineden gerçekleştirilen ve hergün vaiz ve müftülerin görev ifa ettiği sohbetin bu günkü konuğu İlçe Müftümüz İdris YAVUZYİĞİT’ti.

Müftü YAVUZYİĞİT "Sosyal medya hem medya içeriğini üretenler hem de tüketenlerin dahil olduğu bir medya kanalıdır. Herkesin birbirleriyle iletişim kurabildiği (bireyler, şirketler, markalar, kurumlar..) ve sınırsızca bilgi paylaşımında bulunabildiği bir medya mecrasıdır.

Sanal dünyada da kimlik karmaşası karşımıza çıkmaktadır. Bir çok insanın kullandığı sanal mecralarda gerçek kimlikle hareket edilirken pek çoğu da gerçek olmayan kimliklerle yada feyk hesaplarla hareket etmektedir.

Dolayısıyla bu alan karmaşaya mahal vermekte ve bilgi kirliliğini had safhaya çıkarmaktadır.

Kullanıcılara bu alanda büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Müminler  sosyal ve dijital alanlarda kendi otokontrollerini kendileri sağlamak durumundadırlar.

Çünkü kullanılan sosyal programların, yazılımların yapımcılarının, bu mecraları üreten kişi ve toplulukların ahlak değerleri ile biz Müslümanların ahlak değerleri uyuşmadığından, aynı olmadığından bir çok problemi de beraberinde getirmektedir.

Sosyal medya özel alanımızı kamusal alana açmakta, mahremiyet algısını zayıflatıp yıkmaktadır.

Evimizi, eşyalarımızı, gezilerimizi, yiyecek ve içeceklerimizi, beğenilerimizi, iyiliklerimizi, ibadetlerimizi velhasıl her şeyimizi...paylaşıyoruz" dedi ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat TARHAN'ın  “Toplumumuz Facebook ve Twitter sayesinde utanmayı unuttu” ifadesine yer vererek Sosyal medyanın ahlaki normlarımızı değiştirmekte olduğunu dile getirdi.

Videoyu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz