14.12.2018

SINAV SAATİ:     14:00

SINAVA GİRİŞ ESNASINDA YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

•  ÖĞRENCİ OLDUĞUNUZU BELİRTEN BELGE
  •  T.C. KİMLİK KARTI (NÜFUS CÜZDANI)
  •  KURŞUN KALEM - SİLGİ

MEVLİD-İ NEBİ GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI TEST SINAVI İLE İLGİLİ

ÖNEMLİ UYARILAR

1. Öğrencilerin yanlarında kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler bulundurmaları yasaktır.
  2. Kimlik kontrolleri, üst araması ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden en geç bir saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz.
  3. Sınava 30 dakikadan fazla gecikenler, sınava alınmayacaktır.
  4. Sınav süresi 90 dakikadır. İlk 30 dakika içerisinde hiçbir aday sınav salonundan dışarıya çıkamayacaktır.
  5. Sınavın son 20 dakikasında sınav salonunda en az 2 (iki) yarışmacı öğrencinin bulunmasına dikkat edilecektir.
  6. Soru kitapçıklarının kapak kısmındaki bilgiler ile cevap kâğıdının adı, soyadı, görevi, imza bölümlerinin yer aldığı kısımlar tükenmez kalemle, diğer kısımlar ise kutucukların dışına taşmadan kurşun kalemle doldurulacaktır.
  7. Cevap kâğıtları optik okuyucu ile okunacağından katlanmayacak, işaretlemeler esnasında kâğıdın zedelenmemesine ve yırtılmamasına özen gösterilecektir.
  8. Değerlendirme işlemleri cevap kâğıdındaki kodlamalara göre yapılacağından eksik ve hatalı kodlamalarda sorumluluk yarışmacı öğrenciye aittir. Gerekli kodlamaları yapmayanların veya hatalı kodlayanların, adı ve soyadını yazmayanların, imzasını atmayanların cevap kâğıtları değerlendirmeye alınmayacaktır.
  9. Yanlış cevaplar dikkate alınmadan sadece doğru cevaplar üzerinden puanlama yapılacaktır.
  10. Dereceye girenlerin tespitinde erkek ve kız öğrenciler ayrı kategorilerde değerlendirilecektir.
  11. Eşitlik halinde, örgün eğitim gören yarışmacı öğrenciler Açık öğretim öğrencilerine tercih edilecektir. Eşitliğin devamı halinde ise yaşı küçük olanlara öncelik verilecektir. Yaşta da eşitlik olması durumunda yarışmacı öğrenciler İl Müftülüğümüze davet edilip çekilecek kura ile birinci tespit edilecektir.
  12. Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem, iz bırakmayan silgi ve tükenmez kalem bulunmalıdır.
  13. Sorular ve cevap seçeneklerine dair notlar dışarıya çıkarılmayacaktır.
  14. Sorular 5 (beş) şıklı olarak sorulacaktır. Bir soru için birden fazla şık işaretlenmesi durumunda bu soru cevaplandırılmamış sayılacaktır.
  15. Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç bir gün önce görmeniz yararınıza olacaktır.
  16. Yarışma sınav sorularından birinin veya birden fazlasının sonradan komisyon kararı ile iptali durumunda her bir adaya eşit olarak fazladan bir puan verilecektir.
  17. Yarışma sınavına ilişkin itirazlar yarışma tarihini takip eden 10 gün içerisinde posta yoluyla Din Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, e-posta yoluyla ise genclik@diyanet.gov.tr adresine yapılabilecektir.

YALOVA  MÜFTÜLÜĞÜ

Salon ve Sıra Numaranızı Öğrenmek için tıklayınız.