24.08.2022

YALOVA MÜFTÜLÜĞÜ "YAZIMDA KARDEŞLİK VAR" GENÇLİK KAMPI

YALOVA İL MÜFTÜLÜĞÜ “YAZIMDA KARDEŞLİK VAR” GENÇLİK KAMPI

Diyanet İşleri Başkanlığının “Yazımda Kardeşlik Var” projesi doğrultusunda Yalova İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından, Yalova İl Müftülüğüne bağlı Yaz Kur’an Kurslarına katılan 65 öğrenci (31 erkek, 34 kız) Bursa’da, 6 günlük bölge içi yaz kampına katıldı. Masrafların TDV (Türkiye Diyanet Vakfı), şehirler arası ulaşımın Yalova Belediyesi, Bursa içi gezilerin ise Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edildiği kampta öğrencilere milli ve manevi değerlerimiz, eğlenirken öğrenelim anlayışı ile tanıtılmaya ve sevdirilmeye çalışıldı. Bu kapsamda;

Bursa ilindeki milli ve manevi şahsiyetler ile mekanlar (Osman Gazi Türbesi, Üftade Hazretleri Türbesi, Bursa Ulu Camii ve Yeşil Camii vd.) ziyaret edildi.

Ayrıca, katılan gençlerde tarih bilinci oluşturmak amacıyla Bursa Panorama Müzesi ile gençlerin değişen ve gelişen dünya hakkındaki farkındalıklarını artırmak için GUHEM (Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi) gezildi.

Bunların yanında Gemlik’ten Armutlu’ya kadar süren Mavi Tur ile geziye katılan gençlerin hoş vakit geçirmeleri sağlandı.

Kampa katılan gençlerimizi tebrik ediyor, kampta kazandıkları bilgi ve duyguların 2022 Yaz Kur’an Kursu hatırası olarak hayatlarında kalıcı ve kazandıklarını devam ettirici iz bırakmasını diliyoruz. Çocuklarını bu kampa katılmaya teşvik eden ve gönderen ailelere, kamp boyunca gençlere rehberlik yapan Yalova İl Müftülüğü personeli hocalarımıza ve kampın gerçekleşmesine maddi-manevi destek olan TDV, Yalova Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.