18.07.2023

15 TEMMUZ RUHU YALOVA’DA YAŞATILDI

15 Temmuz Milli Birlik Günü Anma Programı Yalova’da düzenlenen çeşitli programlarla gerçekleştirildi.
14 Temmuz Cuma:
YALOVA ŞEHİTLİĞİ VE YALOVA POLİS ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ
"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla şehitler mezarları başında anıldı.
Bu kapsamda  Vali Muammer Erol, İl Protoklu ve İl Müdürleri Yalova Şehitliğini ziyaret etti.
Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan program İl Müftüsü Sayın İlyas Yılmaztürk’ün yaptığı dua ile sona erdi.
 AZİZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MERKEZ CAMİİNDE MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU
Din Görevlilerimiz tarafından Merkez Camiinde Cuma namazı öncesinde Mevlid-i Şerif okundu. Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen program İl Müftüsü Sayın İlyas Yılmaztürk’ün yaptığı dua ile sona erdi.
15 Temmuz Cumartesi:
 AZİZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN RÜSTAM PAŞA CAMİİNDE MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU
Din Görevlilerimiz tarafından Merkez Rüştem Paşa Camiinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Organizesi İle Mevlid-i Şerif Okundu. Programa Yalova Valisi Sayın Muammer Erol, İl Müftüsü  Sayın İlyas Yılmaztürk ve halkımız katıldı. Din Görevlileri ve Hafızlık Kur-an Kursu Öğrencilerimiz tarafından okunan Hatimlerin duası İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarından yapıldı.
Saat 19:30’da Gazipaşa Caddesi Deprem Anıtından Mehteran Takımının yürüyüşüyle başlayan etkinliklere Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol, Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk , İl Müdürleri , AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü ve diğer protokol üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
Sergi Gezildi.
Gazipaşa Caddesi Deprem Anıtından başlayan yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Ardından Yalova Belediyesi tarafından hazırlanan fotoğrafların yer aldığı 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan o hain kalkışmayı dakika dakika sırasıyla kronolojik şekilde anlatan fotoğraf sergisi protokol üyeleri tarafından gezildi.
Kuran-ı Kerim Okundu Ve Dualar Edildi
Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarının stantlarının da yer aldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında anma programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitap ettiği led ekranlardan verilmesinin ardından Yalova Valisi Muammer Erol kürsüye gelerek konun önemi belirten Yalovalı vatandaşlara bir konuşma yaptı. Merkez Camii İmam Hatibi Niyazi Atmaca tarafından Kuran-ı Kerim okundu. İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk'ün duasının ardından Vali Muammer Erol, 15 Temmuz konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece girenlere ödüllerini taktim etti.
00:13’DE SELALAR OKUNDU VE DEMOKRASİ NÖBETİNE GEÇİLDİ
Saatler 00:13’ü gösterdiğinde tüm ülkemizde olduğu gibi Yalova’da da, Yalova il Müftülüğüne bağlı din görevlisi Mücahit Yalçınkaya tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda sela okundu ve demokrasi nöbetine geçildi.