24.07.2023

Yalova’da 'İhtida Merasimi'

Almanya vatandaşı Udo Jaeger , Yalova İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
Müslüman olmak istediğini belirterek Yalova İl Müftülüğüne başvuran Almanya vatandaşı Udo Jaeger için "İhtida Merasimi" düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde konuşan İl Müftüsü Sayın İlyas Yılmaztürk, İslam Dini hakkında bilgiler vererek, kendisine Müslümanlığı en güzel şekilde yaşaması temennisinde bulundu.
Yılmaztürk bu merasimlerde Müslümanlığı kendi hür iradesiyle tercih eden kardeşlerimizin Müslüman olduklarına dair ikrarlarını yazılı belge ile onaylayıp verdiklerini ifade etti.
Merasim, Jaeger’ın Kelime-i Şehadeti getirmesi ve yapılan dua ile sona erdi. Müslüman olduktan sonra "İsmail" ismini alan Jaeger’ı tebrik eden İl Müftümüz Yılmaztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kendisine Kur'an-ı Kerim Meali ile İslam dinine dair çeşitli kitaplar hediye etti.