05.04.2018

KADINLAR HAFTASI MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN KONFERANS

Kadınlar haftası münasebetiyle Yalova İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Halk Eğitim Merkezinde bir konferans düzenlendi.  İstanbul Güngören’de görev yapmakta olan Uzman Vaiz Nimet YILMAZ hocanın sunumuyla gerçekleşen konferansa katılım oldukça yüksekti.  “CİNSİYET, CEMİYET, ADALET” başlıklı konferansın açılış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Kahraman YAMAN gerçekleştirdi. Ardından konferansına geçen Uzman Vaiz Nimet YILMAZ katılımcılara İslam dininin cinsiyet kavramına bakış açısına, kadın ve erkek üzerinden adalet kavramının nasıl anlaşılması gerektiğine, İslam cemiyetinin inşasında kadın ve erkeğin varlığının nasıl anlaşılması gerektiğine değerli görüşleri eşliğinde değindi.